Black Friday sau ziua cu cele mai multe reduceri din an a sosit, mai putin de 12 ore pentru startul editiei din 2015 ( daca o pot numii asa). Erati sau nu nerabdatori? eu recunosc ca un pic sunt curios sa vedem ce oferte o sa avem pe cateva dintre sutele de site-uri care vor anunta promotii si pe care merita sa faci cumparaturi online.

Toturi pentru a nu cadea de fraier trebuie sa avem cateva reguli si cateva trucuri pe care daca le urmam, chiar putem face treaba buna cand incepe nebunia!

O sa remarc in primul rand faptul ca numele de Black Friday este folosit in mod excesiv de unii comercianti care inca mai cred ca in Romania clientii lor sunt oi si mai pun inca “botul” la oferte artificiale si chiar inexistente. Ma refer in primul rand la Altex si la Media Galaxy care sunt, de vreo 3 saptamani tot in promotii de Black Friday, din cate stiu eu Friday in traducere inseamna vineri nici de cum 3 saptamani. Restul comerciantilor intre care si emag.ro ,f64.ro sau fashionup.ro ca sa numesc doar cativa dintre cei mari, organizeaza maine ziua de reduceri si promit sa fie chiar mai mari decat anul trecut.

Regulile si trucurile de urmat

– mergi acum pe site-ul comerciantului si iti creezi un cont ( gratis intotdeauna)

– stii ce ai nevoie si ce iti doresti, incepi sa cauti in produsele din site , chiar daca nu sunt la oferta

– adaugi in wishlist/lista de dorinte produsele dorite

– este recomandat sa te abonezi la newsletter-ul magazinului, de obicei trimit ofertele inainte de deschidere!

– stai pregatit si cand se da startul, stai logat in con , vezi daca produsele dorite sunt la reducere, adaugi in cos si finalizezi comanda si toate astea repejor, gandeste-te ca sunt cateva mii sau sute de mii de clienti care sunt si ei pregatiti, cunosc oameni de 65 de ani care s-au trezit anul trecut la 5 dimineata si „pazeau” site-ul emag.ro ( ca pe vremuri la coada la paine)

Pe langa cele enumerate mai sus mai trebuie sa ai si un pic de rabdare, este posibil ca site-urile sa se incarce mai greu din cauza traficului mare si daca ai reusit sa plasezi comanda mai ai nevoie de rabdare pana sa le si promesti, aproape toate magazinele dau livrare in 48-72 de ore sau chiar mai mult, dar curierul este o alta discutie.

Mai jos las o lista cu magazinele care au reduceri si s-au dovedit serioase in trecut, din punctul meu de vedere:

emag.ro – 250.000 de produse in oferta

kurtmann.ro – fashion

zorilestore.ro – moda

yellowstore.ro – foto/video

fashionup.ro – cel mai tarepe zona fashion

quickmobile.ro – telefoane si gadget

Sa aveti spor si sa cheltuiti doar banii pe care-i aveti!