Ce bucurie enorma ieri pe la ora 21:00 asa cand imi apare un mesaj : System Update Available – zic e gata ca a venit si la mine Android 5.0 numit si Lollipop .Yuuhuu !

Asa a si fost , dupa ce a descarcat aproximativ 500 de MB si vreo 10 minute cu mascota verde in lucru . un restart destul de lung – cam 6 minute ca aproape mi-a stat inima in loc – si gata telefonul meu Nexus 5 s-a actualizat la ultima versiune numita si Lollipop. Sunt schimbari atat in modul de folosire cat si in design cu noul concept Material Design promovat de Google– lini minimale , totul simplu si colorat in tonuri pastel , mai trendy .

Dupa o zii cu telefonul si cu sistem nou sunt cateva diferente care par mai importante :

– un sistem de notificari nou la care se intra usor cu tastele de volum , aici avem trei categorii in funtie de care doresti sa fii deranjat , in zona de niciuna l-am pus eu aseara si am blocat si alarma , nu m-am trezit la timp pentru Black Friday!

captura ecran nexus 5 android 5 lollipop

Au modificat si zona de acces rapid in care se intra din partea de sus , au lasat neschimbat zona cu luminozitatea ecranului , ai acces la wirreles, rotire automata si au introdus 2 noutati , o lanterna si proiectare ecran , funtie disponibila pentru conectarea cu TV Smart sau Google Chromecast.

google nexus 6 android lollipop

Zona de apeluri si agenda la fel are un look nou si mult mai colorat.

 

Pe langa partea de design au mai schimbat si introdus notiuni in ceea ce priveste securitatea telefonului , incriptare si administrarea dispozitivului de la distanta . Daca folositi programe terte care nu sunt pe placul Google direct o sa le dezactriveze , aici vorbesc de programe de curatare sistem , control date ..

Pana acum sunt multumit , cu Android Kit Kat se misca foarte bine si acum si mai bine.

Acesta actualizare va fii disponibila pentru toate dispozitivele Nexus , telefoane sau tablete dar si telefoane Motorola din seria MOTO G , E sau X. Restul marcilor o sa lanseze in  lunile urmatoare actualizari de sistem

Va invit sa comentati sau sa lasati opiniile voastre ! Ciao !