Daca esti unul dintre cei 30% de Romani, care anul acesta o sa-si cumpere un noi smartphone, sigur acest articol te intereseaza. O sa trec in revista modelele de telefoane care o sa fie cele mai dorite in 2016.

An nou si planuri noi si pentru producatori, unii dintre ei vor dori sa-si mentina pozitia in piata, alti vor dorii sa repare greselile facute in 2015 si pentru unii o sa fie de ajuns sa vanda la fel ca anul trecut.

Noul iPhone, o nouă familie Galaxy, model nou LG  si HTC iar daca nu-ti mai inspira increde „clasicii” poti opta pentru marcile chinezesti tot mai prezente. Esti curios sa vezi ce urmeaza?

Samsung Galaxy S7


Ultimele modele de la Samsung au confirmat si au inbunatatit mult performantele si designul. Au introdus ecranul curbat si design metalic unibody de calitate, care nu au lasat pe nimeni indiferent, vanzarile au confirmat dar au creat si asteptari pentru noile modele.

La ce sa ne asteptam la noul S7 in 2016 ? un design similar, premium si cu materiale de calitate, poate o baterie mai mare si loc pentrul cardul MicroSD. Procesoarele folosite sunt Qualcomm Snapdragon 820 sau Exynos 8890 in functie de regiunea unde se vor vinde. 4Gb de RAM o sa fie standard. Ecranele de pe Samsung sunt cele mai bune, urmeaza sa fie si sensibile la presiune, tehnologie similara 3D Touch de la Apple.

In februarie la Barcelona o sa vedem cate modele o sa avem in familia Galaxy : S7 si S7 plus si S7 Edge si Edge7 plus, asteptam cu sufletul la gura!

Apple Iphone 7


Apple prezinta la fiecare 2 ani un model nou de telefon, in anul par 2014 a lansat Iphone 6 iar in anii impari lanseaza versiunea S a modelului anterir, cu procesor mai bun dar si noutati de genul ecranului Touch 3D aparut pe 6S.

Anul 2016 aduce cu siguranta model nou in intregime, dar nu mai devreme de luna septembrie. Se vehiculeaza cateva noutati cum ar fii eliminarea mufei de 3,5mm pentru casti. Marea noutate ar aparea insa la ecran, unul Multi 3D Touch care ar urma sa incorporeze si butonul de Home si cu senzorul de amprenta tot pe ecran, practic poti debloca telefonul prin simpla atingere a ecranului, oriunde!

LG G5


LG G4 a avut problemele sale chiar dinainte sa fie lansat, probleme cu procesorul Snapdragon 810 care a dat doar probleme si au obligat direct compania coreeana sa lanseze acest model cu un procesor mai mic , modelul 808, au ales sa renunte la metal pentru carcasa si au folosit piele si au fost taxati puternic de clienti, vanzari mici si parari negative pentru G4.

Se pare ca stiu unde au gresit si revin in forta: procesor Snapdragon 820, 4GB de RAM si o camera de 21 de megapixeli. Pe langa senzorul de amprenta au existat ceva „barfe” si despre un scaner de iris, am putea debloca telefonul din priviri. Pe langa ecranul principal este posibil sa mai avem una secundara, foarte mica unde putem urmarii notificarile fara sa folosim tot ecranul principal, exact ca la modelul LG V10. Sunt curajosi cei de la LG, nu?

HTC M10


Anul 2015 nu a fost cel mai bun pentru compania don Taiwan, modelul M9 a avut vanzari destul de slabe si nu a reusit sa-si mentina cota de piata( mica deja) si a pierdut teren in fata producatorilor chinezi.
Pentru luna februarie este anuntat noul model M10 de la HTC si putine detalii s-au filtrat, se stie doar ca se merge pe un design similar A9, slim si stilizat. Pe partea de hardware pot doar specula: procesorul 820 de la Qualcomm, 3-4 GB de RAM si s-a vorbit la renuntarea interfetei de utilizator personalizata HTC sense si inlocuirea sa cu o versiune Android 6 cat mai curata. Bafta le doresc!

Made in China


Xiaomi

Xiaomi a vandut 80 de milioane de telefoane in 2015 si noul model Mi5 promite calitate la bani putini. O sa fie primul telefon lansat cu Snapdragon 820 iar pretul nu va trece de 400$ cu mult sub pretul terminalelor cu specificatii similare. O marca demna de urmarit in continuare!

Huawei

Dintre cei 3 pe care i-am bagat in subsol, Huawei este clar cel mai tare. Google le-a acordat increderea pentru ultimul sau terminal Nexus 6P. Modelul P9 care urmeaza sa apara este unul din liga mare, procesor Kirin 950, 4GB de RAM si o diagonala de 5,5 inch. Asteptam preturi si detalii.

Oneplus

Oneplus are deja 3 modele lansate pe piata si toate se vand ca painea calda, doar pe baza de invitatie. Acest model de business le ofera siguranata ca vand tot ce fabrica pe langa faptul ca investesc putin in marketing, practic telefoanele se vand asa din gura in gura, forum-uri si blog-uri. Modelul 3 de la OnePlus se asteapata pentru finalul anului cu cele mai bune specificatii.