În fiecare an , imediat la inceput de an , in Las Vegas , Nevada , USA  se strang cai mai mari jucatori din industria produselor de consum , fie ele televizoare , gadget, PC , domotica , auto sau noutati si inventii noi.

Anul acesta se perfileaza cateva tendinte , printre ele o sa enumar realitatea virtuala , PC-uri tot mai mici si puternice , masini inteligente , camere photo 3D si electrocasnice inteligente.

 

Realitatea Virtuala

Realitatea virtuala a fost in trend si anul trecut , dar existau atunci mai multe produse in faza de teste si nu erau accesibile publicului. Anul acesta este momentul cand participantii o sa poata testa si interactiona cu acest tip de produse.

Oculus Rift este unul dintre marii jucatori si a anunat cu doar 2 zile in urma ca o sa primeasca primele comenzi pentru produsul sau la CES si o sa inceapa livrarile pentru cei care au „crezut” in ei in momentul in care i-au sustinut financiar in Kickstarter.com  . Pe langa Oculus mai avem si nouatati de la HTC , Sony si Samsung.

Masini inteligente

Producatorii auto se pot lauda cu masinilel lor si la targurile auto destul de numeroase de peste an dar prefera sa inceapa cu CES pentru ca aici practic se adreseaza direct celor interesati de masinile inteligente. Sunt cateva nume mari care s-au prezentat cu nouatati : General Motors cu modelul Chevy Bolt , care promite un pret accesibil ( mult sub Tesla ) si autonomie de 350-400km . VW a prezentat modelul E-Golf , model 100% electric si mai vine cu o surpriza : primul model VAN electric , dedicat familiilor si de ce nu pretabil pentru agentii comerciali.

Ford si Google au anuntat o colaborare prin care o sa produca masini 100% autonome in mai putin de 3 ani , disponibile publicului larg . BMW , Audi si Mercedes vor prezenta noutati si tehnologii noi si ei.

Electrocasnice inteligente

 

Ce spuneti de un frigider care stie ce are in el si va comanda in baza unei liste de cumparaturi stabilita de dvoastra mancare direct de pe un site si astfel nu mai ramaneti fara mancare in frigider ? Ei bine Samsung a prezentat un frigider inteligent , dotat cu o tableta imensa , pe care putem naviga daca dorim dar intre timp face cumparaturi si online.

Toate produsele prezentate la CES 2016 se conecteaza la internet , isi planifica singure treaba fie ca vorbim de aspiratoare, masini de spalat , cuptoare sau frigidere. Sunt curios sa apara si preturi pentru aceste device-uri sa vedem daca sunt cat de cat accesibile.

Pe langa cele cateva categorii enumerate mai sus , mai gasim sute de noutati si gadgets , unele doar in stadiu de prototipuri care cauta finantare, altele deja cu produse finite si gata de vanzare. De la ceasuri inteligente , drone pentru toata lumea, casti si mp3 playere pana la cuptoare solare.

Va rog sa cometati si sa da-ti share!