De vreo 2-3 zile de cand CEO Netflix a anuntat ca se extind in toata lumea, vuieste netul despre cat de bine si de frumos este Netflix , toata lumea fericita ca avem in sfarsit Netflix in Romania si alte cateva laude de genul. Cum zice vorba pe la noi prin Ardeal, stai asa ca nu-i chiar asa!

Pai si pana acum puteai linistit sa vezi Netflix fara nici o problema , eu o fac de vreo 2 ani asa si „NO PROBLEM” , cum ? Simplu printr-o simpla extensie penru web broser-ul Chrome , numita Zenmate , ma conectez la Netflix si cred ei ca sunt un tip bine din Germania, Uk inclusiv USA. Trebuie doar sa ai banutii sa platesti abonamentul, restul se rezolva usor.

Problema pe care ar trebui sa ne-o punem este daca merita sa iti faci un cont pe netflix.com.ro sau nu ?  Sau sa mai cautam un pic sa mai vedem oferte la altii, sa vedem ce avem de castigat si ce nu!

Ideea mea pentru acest post esta sa pun in balanta argumentele pro si contra, mai bine spus sa compar Netflix cu unul dintre marii concurenti: Amazon Instant Video.

O sa vorbesc pe rand despre cele 2 servicii si o sa le compar in cifre si note oferite de site-ul ConsumerReports.org din USA , care a facut un studiu de piata anul trecut despre cele 2 companii rivale.

Unul dintre marile secrete pe care ambele servicii le pastreaza cu inversunare  este numarul de filme disponibile pe fiecare site.

  • Amazon
  • Netflix

Amazon ofera 17.000 de filme, seriale si documentare iar Netflix doar 10.000, cei din urma sa apara spunand ca ei au doar in calitate HD si Ultra HD pe cand Amazon ofera doar vreo 5.000 de titluri in HD. Totusi aceste cifre nu sunt valabile si in Romania, Netflix nu detine drepturile de difuzare la nivel mondial la sute de titluri, poate in SUA sau UK da, dar aici trebuie dusa inca multa munca cu firmele care au dreptul de distrubutie la noi in tara, deci mai taiem ceva din acele tittluri.

Haideti sa comparam un pic preturile pentru serviciu standard pentru fiecare site , cu mentiunea ca Netflix aste deja in Romania oficial, serviciul Amazon nu este gandit pentru noi dar cum spuneam si mai sus este usor sa sari peste setarile de locatie prin programe de VPN.

Netflix

Cost
119.88/an
  • Pret calculat la un cost de 9.99 euro/luna pentru a putea beneficia te filme in calitate HD si posibilitate sa ai 2 dispozitive conectate la acelasi cont , exemplu un Smart Tv din sufragerie si un PC sau tableta. Optiunea de 7.99 euro/luna nu ofera nici calitate HD si avem acces doar de pe un dispozitiv.

Amazon

Cost
89/an
  • Pretul este pentru un an intreg si se plateste intr-o singura cota anuala. Include pe langa accesul a mii de filme, livrare gratuita pentru cumparaturile din site , acces la muzica on-demand si chiar gazduire in cloud pentru fisierele tale media. Serviciile sun valabile doar in USA, UK, Franta, Spania, etc

Fiecare are avantajele sale si daca pretul nu este un factor decisiv atunci ar trebui sa vedeti ce ofera in particular fiecare. Netflix ofera seriale exclusive in calitate HD , Amazon ofera mai multe filme la calitate inferioara plus avantajul livrarilor gratis in cazul in care sunteti fanii cumparaturilor online si aveti prieteni, rude sau folositi servicii de Mail Forwarding.

Ambele servicii va permit sa inchiriati sau sa platiti in aplicatie direct pentru programe in direct sau filme foarte noi, aici apare si capcana sa o numesc asa, puteti sa depasiti usor cateva sute de euro pe an pentru continut premium si extra.

Netflix este usor de instalat pe PC, Smart Tv , tableta, Blu Ray , Apple TV sau Mac . Amazon din cauza restrictiilor de zona va permite sa accesati prin browser compatibil cu programe VPN.

Sa dau si concluzia la care au ajuns altii inaintea noastra, notele in punte din 100 pentru fiecare . Nu e obligatoriu sa fie asa si la noi, doar suntem Romani si gandim diferit nu ?

%

Netflix

%

Amazon

Este clar ca este un lucru bun, ofera poate o solutie ofertei slabe de la noi, nu are rost sa vorbim de Voyo sau FilmBox de exemplu sai de ce o sa lupte un pic cu partea intunecata a internetului unde multi romani vad filme online piratate, acest fenomen este clar ca nu o sa dispara dar ceva poate se schimba, macar avem optiuni mai multe.

Si la urma facem un joc de alba-neagra fiecare buton va duce la un saite sau la altul…haideti apasati pe unul

 

PS daca nu doriti sa apasati , atunci macar un click pe butoanele de share de acolo de jos! Ciao

NETFLIX E MAI BUN!

Netflix

Amazon e ok!

Amazon

Cel mai repede vad ca se misca tot cei de la emag.ro , au o sectiune speciala cu televizoare compatibile cu Netflix!