image

Cum sa cumperi pe Banggood.com ?Am mai discutat pe blog-ul meu despre cum sa faci cumparaturi in China , in trecut am discutat despre Aliexpress si cu toate ca nu difera shoppingul de acolo cu cel autohton este mai bine sa o luam de la capat si sa explicam cateva secrete ( nu sunt mari 🙂

Este simplu sa cumperi pe internet si cu siguranta ati vazut cu totii ca in China preturile sunt de multe ori foarte bune , cu 50% sau chiar mai mult decat preturile de la noi si pe langa problema pretului trebuie sa adaugam si faptul ca anumite produse nu vor aparea niciodata pe piata Romaneasca.

Azi va vorbesc despre Banggood.com , un site localizat in China Continentala in Shenzhen, relativ tanar , cu doar 3 ani de viata si aflat pe pozitia 1627 ca numar de vizite in lume conform alexa.com . Este practic un magazin online cu de toate , de la haine , electronice , tablete , accesorii si va puteti convinge ca sunt putine lucruri care nu le au pe site , poate nu este asa mare ca Aliexpress , dar cu siguranta  o sa gasiti ce aveti nevoie.

image

 Cum sa cumperi pe banggood.com in siguranta? Sa incep prin a va spune ca este esential sa va deschideti un cont de client , gratis total , unde sa setati cu grija adresa de livrare si numele corect , dureaza doar 1 minut si dupa puteti incepe sa cautati prin site.

O sa vedeti in fiecare pagina de produs ca exista posibilitatea sa primiti un pret mai bun daca achizitionati o cantitate mai mare , sa spunem o husa pentru telefon poate costa 3 dolari dar cumparand 10 fiecare bucata costa 2,50 dolari, aici trebuie sa stiti ca legea nu permite importul pentru uz personal din acelasi tip de produs , pentru mai multe bucati si este foarte posibil sa fiti banuit ca le vindeti si sa aveti nevoie de o firma pentru import. AVETI MARE GRIJA ! 2-3 este ok , pentru voi si pentru prieteni .

In partea finala de checkout este posibil sa aveti produse in 2 depozite diferite , exemplu un telefon in Shenzhen si o casti in Guangzhou , sunt 2 colete diferite si daca alegeti livrare prin China Post nu o sa vina impreuna , ci separate. Tot acolo aveti posibilitatea sa alegeti transport prin DHL care este  numit expedited ( vezi mai jos poza)

image

In cazul de mai sus am ales un calculator cu Windows 8 care costa 119 euro si am ales livrare prin expedited service / DHL , total cost 133 de euro. Inainte sa faceti plata selectati tara de destinatie si moneda de plata , preturile de pe site apar in dolari , dar inainte sa platiti schimbati in euro , o sa aveti un curs mai bun la schimb daca platiti cu un card de debit in ron. Salvati chitanta sau documentul care atesta valoarea platii . este necesara sa o aveti la indemana in cazul in carte este solicitata la vama.

Aveti posibiliatea sa lasati un mesaj pentru banggood ,inainte sa finalizati comanda , gen culoare sau marime produs in cazul in care comandati haine.

image

Sfatul meu este sa folositi cu grija si sa verificati preturile si in Romania la anumite produse, daca sunteti persoana fizica ajunge sa cumparati o bucata maxim 3 dintr-un produs si mai ales cu toate ca nu am vazut pe site sa nu incercati sa aduceti lucruri contrafacute , puteti fi usor amendat si marfa poate sa fie confiscata.

Spor la shopping si daca aveti nedumeriri despre site , va stau la dispozitie !