Google Hands Free payment sau plăți făcute direct cu telefonul mobil în buzunar, cred că este chestia inteligentă pe care am citit-o azi și despre care vreau să povestim.

În urmă cu 2 luni am fost intr-o vizită de lucru la Londra, 4 zile așa scurt dar au fost 4 zile în care am avut timp să mă dau mai mult cu metroul lor și în general cu transportul lor public. Până aici nimic nou, ma surprins plăcut însă felul în care 20% dintre călători își plăteau biletul, cu Apple Pay sau Google Wallet – puțini , poate am văzut unul sau 2 cu telefoane pe Android – restul cu Iphone.Eu am cumpărat un Oyster ( card de transport reîncărcăbil) și pe care la fel doar îl atingi la intrare și treci mai departe dar nu aveam deloc control la costul biletelor dar cu un sistem Apple Pay știi în orice moment ce plătești și mai ales cui. Google are sistemul ei de plată , Google Wallet dar nu l-au implementat la fel ca cei de la Apple, într-un mod așa de agresiv. Acum lansează ceva și mai frumos , plata cu telefonul din buzunar, trebuie doar să-i spui vânzătorului că plătești cu Google și gata.

De moment este doar un program pilot, disponibil în San Francisco și doar la 2-3 comercianți dar ideea în sine nu este rea și poate o dezvolta mai bine și mai ales o aduc și pe meleagurile noastre.