Cu siguranta te-ai gandit la cat de frumos este sa ai o drona, sa zbori cu ea liber, sa fotografiezi si sa filmezi frumusetile patriei si de ce nu sa si spionam vecinii, locatii sau situri inchise publicului cu garduri, inclusi invadarea spatiului din zona aeroporturilor. Se pare ca e la moda in Occident sa zbori cu drona in locuri interzise iar  politia din SUA si alte tari au inceput sa-si dezvolte si ei armata lor de drone capabile sa vaneze si sa doboare alte drone aflate in zbor.

Echipa de la Michigan Tech din SUA au dezvoltat deja o tehnologie de prindere a dronelor cu o plasa similara cu cea folosita pentru prinderea pestilor, drona-vanator de apropie de drona-problema si o prinde in plasa fara ca acesta din urma sa sufere daune majore. Odata adusa la sol drona este verificata si daca este inregistrata se poate ajunge usor si la propietarul ei. Tehnologia este deja ceruta pentru implementare de catre mai multe state pentru dotarea politiei.

In Romania este obligatoriu sa inregistrezi la Autoritatea Aeronautica toate dronele care sunt capabile sa filmeze sau sa face poze din zbor. Legea este valabila din 20 februarie 2014 si se aplica inclusiv dronelor mai mici de 1kg. Totusi nu cred ca o sa avem parte de o vanatoare ca in video in Romania, deci linisititi puteti cumpara una daca aveti plan sa o faceti!