image

Dronele sunt la mare cautare si pe zi ce trece tot mai multa lume cauta sa cumpere una  . La fel si oferta este tot mai variata , de la marcile deja consacrate gen Phantom sau Parrot ,  la marci chinezesti care au evoluat destul de mult in ultimul an.

In urma cu vreo 8 luni am cumparat o drona Hubsan , micuta , usoara si mai ales ieftina , la doar 15 usd , mai mult din curiozitate sa vad daca ´zboara´ si dupa 3 saptamani am primit-o si chiar am ramas surprins , pentru 15 dolari aveam o jucarie zburatoare si camera incorporata care zbura 8-9 minute si filma un video gen 2 Mpx  ,  dar nu despre acel model doresc sa scriu azi ci despre noua jucarie numita Hubsan X4 PRO anunntata saptamana trecuta.

Pretul este unul dintre factorii importanti daca dorim sa cumparam o drona si aici Hubsan are un avantaj enorm fata de altii : doar 399 usd sau 1600 de ron la cursul actual leu / dolar ,  cu livrare gratuita in Romania prin DHL.

 Ce primim pentru acesti bani ? 

image

O drona completa cu o camera care filmeaza si face fotografii la 1080P HD deci nu mai avem nevoie de o camera suplimentara gen GoPro , camera montata pe un sistem care ne permite sa rotim pe 3 axe camera  din telecomanda fara sa miscam drona

image

Un GPS RTH incorporat sau return to home , in cazul in care nu mai putem controla drona sau am setat un program , ea se intoarce la punctul de la care a decolat singura si pe langa acest avantaj   drona are funtie de SAFE LANDING , un ajutor in momentul in care decoleaza si aterizeaza .

Putem seta un traseu din mai multe puncte pe ecranul contreller-ului si cu ajutorul GPS-ului drona va pargurge acest traseu fara se fie nevoie sa intervenim in nici un moment. Functia nu este noutate dar era disponibila la dronele cu pret peste 800 de dolari.

image

 Ca si noutate absoluta incorporeaza o parasuta care se desface singura in momnetul in care intervine o avarie sau o cadere libera provocata de un accident sau ciocnire , asfel este evitata distrugerea la impactul cu solul 

image

Pe langa acestea este construita din plastic ABS ultra-rezistent si foarte usor , are o baterie generoasa care ne permite un timp de zbor de pana la 48 de minute si care este capabila sa se incarce si rapid si sa fie apta din zbor din nou.

Ce primim practic in cutie ? o bucata drona Hubsan X4 PRO si un controller cu ecran incorporat si 2 moduri de transmisie : la 2,5Ghz si la 5,8 Ghz , controller care permite si conectarea de accesorii sau ulterioare upgrade-uri pe care le dorim .

Unde se poate gasii rona de cumparat ? eu am facut deja o precomanda pe banggood.com livrarea este programata pentru jumatatea lunii februarie , exact de ziua indragostitiilor 🙂