image

Suntem cu totii de acord ca traim intr-o lume tot mai conectata si in care multi simtim nevoia sa fim on-line tot timpul . Pe langa telefonele care sunt din ce in ce mai rapide , mai destepte si mai capabile , trendul nou este cel al accesoriilor fie el de tip ceasuri , bratari etc.

Eu personal am avut pana acum vreo 3 deviceuri de genul dupa cum urmeaza: o bratara Jawbone , un ceas Samsung Gear prima editie si acum un LG Watch lansat in urma cu vreo 2 luni.

Eu sincer am mers cam pe auzite si m-am orientat dupa ce am vazut pe site-urile de review de afara fie ei si nume mari de multe ori nu fac altceva decat publicitate ( sunt platiti) sa vorbeasca de bine in speranta ca viitorul utilizator vine fericit sa cumpere.

Tocmai de aceea am elaborat un ghid util in achizitionarea unui ceas :

CUREAUA este prima pe lista , e cea care sustine practic ceasul  🙂 la cele mai multe modele este din plastic urmata de piele si incep sa fie de metal , trebuie sa alegi bine mai ales ca o sa-l porti zilnic. Gandeste-te bine si la pielea ta , mii de bratari Jawbone au fost retrase de pe piata pentru ca dadeau efectiv alergii purtatorilor.

DISPLAY si aici trebuie vazut ce optiuni avem si cafe este stilul nostru de zii cu zii. pe piata avem asa : OLED , AMOLED sau E-INK . Cele OLED si cele AMOLED consuma mai putina energie si durata de stand-by poate fii mai ridicata . La fel au avantaj in expunerea la soare , imaginile pot fii vazute foarte clar . Cele cu ecran E-INK sau alb/ negru sunt utilizate mai mult la ceasurile clasice si folosite pentru un look clasic.

Tot la display trebuie urmarit daca este waterproof ( rezistent la apa ) sau nu , unele nu suporta nici macar o picatura de ploaie . De asemena constituie un avantaj daca sicla are o protectie extra m gen Gorilla Glass .

INTERFATA de utilizare poate sa fie de 2 feluri : tactila sau cu butoane . In cazul celor cu touchscreen utulizarea este simpla si intuitiva mai ales ca suntem deja invatati de ani buni cu telefoanele cu touch. Ceasurile cu butoane fizice sunt ceva mai elementare si meniul lor poate fii la fel de clasic.

CE POATE FIECARE la fel conteaza . Fiecare model are una sau mai multe calitati sa spunem si depinzand de model le poate incorpora pe toate sau doar cateva, din lista care nu trebuie sa lipseasca sunt: Activity tracker ( urmareste activitatea purtatorului ) prin senzori ca si accelerometru , pedometru , senzor de ritm cardiac . foarte utile pentru fitness si persoane active . Chiar si caliatea somnului este masurata 🙂 Camera de poze poate sa fie incorporata si realizezi pozele direct cu ceasul tau sau ceasul printr-o aplicatie poata sa permita controlul asupra camerei telefonului mobil.

CONTROL VOCE simplu si doar prin OK GOOGLE! nu toate telefoanele suporta asa ceva dar este deja un trebuie la toate modelele. Pentru cei care nu stiu cand vorbesti cu ceasul tau o sa creada ca esti din Star Trek.

APLICATIILE disponibile pentru fiecare dupa opinia mea sunt factorul decisiv pe langa designul si alte funtionalitati ale ceasului . Depinzand de plataforma pe care sunt create asa gasim si aplicatii pentru ele , in cazul celor cu Android Wear sau Android normal aplicatiile din Google Play sunt perfect compatibile , in cazul ceasurilor facute de Samsung pe plataforma Tizen doar ce avem acolo merge. 

COMPATIBILITATEA cu sistemele de operare actuale este la fel de importanta , in funtie de ce telefon detineti trebuie sa va alegeti si ceasul ca si exemplu cel mai nou telegon Motorola 360 este compatibil doar cu telefoanele Android cu stistem operare 4.3 sau mai sus .

Cantariti , vedeti si informati-va bine inainte de achizitionarea unui astfel de device , piata este deja plina cu oferte .

Te invit sa comentezi daca ti-a placut postarea. 

image

in oferta Samsung Gear 2 pe emag , click pentru oferta!