Cu 2 zile in urma GoPro a lansat cel mai nou model de camera de actiune de doar 1 inch de diametru  sau 2.54 cm pe romaneste, cantareste doar 73 de grame, este invelita in silicon negru de calitate , rezista la socuri si la adancimi de pana la 10m  fara sa fie nevoie de nici o carcasa in plus.

Se poate afirma despre noul model ca are o putina greutate dar si de specificatii vine ceva mai ‘light’ , singurul care se mentine mare este pretul anuntat : aproximativ 400 de dolari sau 385 de euro la cursul actual. Pretul sau este similar cu cel al modelului GoPro Silver care vine cu specificatii mult mai bune.

Din pacate au renuntat direct la rezolutia de 4K cu toate ca este trendul momentului si daca ne gandim ca peste cativa ani o sa ne permitem cu siguranta televizoare 4K sub 2000 de lei dar din pacate ceea ce redam este doar la 1080p este un lucru care trebuie gandit. In rest totul ok , au facut o camera mica si usoara , simplu de manevrat ,unicul buton de care dispune ne permite sa filmam rezolutie de 1440 la 30fps sau 1080p la 60 fps. 

image

La cine se adreseaza acest model de camera ? Cu siguranta celor care nu cauta rezolutie 4K dar care vor ceva mai mic si mai usor pe masinile lor, motociclete sau casti dar cred ca in mare parte o sa fie pentru propietarii de drone. O drona echipata cu o camera buna ( dar no name) costa 800 de euro sau putem lua o drona cu posibilitati si functii de zbor bune si montam o camera GoPro Session pe ea si gata:  avem calitate si performante pentru aceeasi suma cheltuita.

Dar sa nu uitam mai ales ca suntem oameni practici si daca ne dorim o camera de actiune buna avem si variante si aici o sa numesc doar una  din ele: Xiaomi Yi Camera , care costa doar 68 de dolari pe Geekbuying.com cu livrare gratis inclusa sau din Romania de pe 50lasuta.ro unde costa 400 de ron

image