image

Primul gand pe care l-am avut cand am citit articolul publicat de Reuters despre diminuarea furturilor de telefoane inteligente din Europa cu 45% , a fost unul de satisfactie si chiar multumire pentru ca am fost si eu pagubit cu cativa ani in urma si multumire pentru ca acesta este rezultatul schimbarilor pe care fabricantii le-au introdus atat in hardvare cat si in softul telefoanelor si care dovedeste faptul ca se merge in directia buna.

In urma cu ani buni era foarte simplu sa faci un jailbreak la un Iphone sau sa deblochezi un telefon cu Android  in doar cateva minute , cu doar 50 de lei , dar acest lucru aproape ca este misiune imposibila acum , Apple de la lansarea  iOS 7 a pus mai mult accent pe securitatea telefonului si posibilitatea folosirii de alte persoane a terminalului odata sustras sau pierdut. Android are si el incorporata o functie de gasire a telefonului si steregerea datelor , contactelor sau pozelor din smartphone. Cu riscul sa fiu acuzat poate ca nu am dreptate sau ca vorbesc de rau ,  foarte multi dintre conationalii nostri se ocupa prin Occident cu ´gasirea´ telefoanelor de gama inalta gen Iphone sau Samsung si trimiterea lor in Romania spre vanzare , unde in doar cateva momente baietasii de la un GSM Service iti dau un telefon liber si gata de uz. De unde am scos eu duma asta spuneti ? pentru ca exista statistici care dovedesc ca foarte multe telefoane activate in Occident si declarate pierdute incep sa funtioneze in Romania si Europa de Est in doar cateva zile dupa disparitia lor.

Pentru cei care dintre noi care isi cumpara telefoanele noi si platim sume destul de maricele pentru ele orice masura  de a ne proteja telefonul de pierderi , furt total sau furt de date din el , de ce nu , nu pare de ajuns ! Exista deja in discutie in USA introducerea funtiei de SwitchKill . prin care putem practic sa stergem si sa distrugem telefonul de la distanta si nu doar pe partea de soft cat si pe cea de hard.

Ce solutii avem la indemana pana asa ceva ajunge si in Europa dar fara sa avem costuri lunare de genul asigurari telefonului pentru furt sau pierdere ?

-activarea serviciului de Find My Phone atat pentru iOS cat si pentru Android , acesta funtie este diponibila la IOS indiferent de versiune iar la Android de la 4.0 inainte.

– actualizarea telefonului la ultima versiune de firmware , de obicei dureaza cateva zile bune pana apar coduri sau solutii pentru deblocarea terminalelelor si daca il aveti actualizat cu siguranta o sa da-ti ceva de munca infractorului

– sa aveti pentru deblocarea telefonului setat  un cod pin sau un model de glisare

– inregistrarea telefonului in Apple Store sau Play Store 

– si o masura pe care eu o folosesc  fii cumpararea / instalarea unei aplicatii gen Cerberus care ne ofera cateva avantaje extra si care ruleaza in mod total ascuns in terminal si pe care doar un profesionist le sesizeaza . Acesta aplicatie  costa doar 2 euro, dar iti trimite poze , sms , lista apeluri , locatie sau poti chiar sa trimiti mesaje celui care detine telefonul si toate acestea in timp real.

Paza buna trece primejdia rea spunea un proverb  si cred ca este aplicabil si in cazul nostru.

Da ti-a placut aceasta postare trimite si prietenilor tai !