image

Nokia , marca de telefoane a copilariei mele si cred ca si la voi , cititorii mei la fel ! Primul telefon un 5110 , mare , greu si frumos , practic eram la liceu si cand il scoteam undeva lumea se uita mai ceva ca la urs , era ceva wow si o noutate pe langa telefoanele Alcatel din acea vreme pe care le ofereau operatoarele de telefonie mobila.

Dupa vanzarea catre Microsoft , Nokia s-a dedicat mai mult pe partea de software si dezvoltare de aplicatii , harti si proiecte pentru agentii guvernamentale . Au negat in tot acest timp ca vor mai produce telefoane , dar se pare ca a fost mai mult pentru linistea Microsoft . 

CEO-ul marci finlandeze a declarat intr-un interviu recent ca in anul 2016 Nokia revine la productia de smartphones , dar nu prin fabricarea directa , se vor ocupa doar de design si implementare si de restuil se vor ocupa partenerii lor pe care ii vor selecta cu mare atentie . Cel mai probabil ca vor fii din China si la fel de probabil ca vor rula Android.

Eu unul sunt curios si un pic intrigat , asteptam sa vedem si cine stie poate ne regasim cu vechi iubiri ( chair daca este numai cu numele )

Voi ce parere aveti?