Fenomenul Mini PC este pe val in ultimul timp, citeam cu saptamani in urma despre Intel care a lansat un Mini PC in forma de stick sau modelul de la HP ChromeBox care se vinde foarte bine in USA , eu unul ma declar fan Chromebook , ieftine si foarte rapide.

Dar ambele modele de mai sus raman in urma comparate cu noul model anuntat de Raspberry  , Pi 2 care este de fapt un PC ‘dezbracat’ cu 4 porturi USB , slot pentru MicroSD – singura memorie disponibila-  iesire HDMI si minijack si port Ethernet si toate acestea la doar 35 de dolari , sistemul ofera randament chiar foarte bun si este capabil sa ruleze si ultimul WIndows 10.

Noua versiune incorporeaza un procesor ARMv7 cu patru nuclee la 900 MHz , 1 GB de RAM  si unitatea grafica este capabila sa redea filme la rezolutie 1080 si 30 fps cu decodare H264. 

Daca la primul model fabricantii sai il numeau ‘un bun PC’ acum direct il numesc PC, este de 6 ori mai rapid decat primul si se poate utiliza cu Unbutu sau Windows 10 de la Microsoft.

Acest produs nu se adreseaza direct consumatorului casnic dar mai ales in Romania avem foarte multi fani declarati ,ingineri si pasionati de robotica sau programare si la acest pret de 35 de dolari este foarte accesibil.

Spor la treba sa aveti si va mai astept!