Merita sa cumperi un SmartWatch? Daca este sa ne luam dupa producatorii de gadget-uri este clar ca ar trebui sa avem unul, dar trebuie sa vedem ce avem in plus fata de un ceas de mana mecanic de calitate – ce nevoie avem de ele ? Haide-ti sa le comparam!
smartwatch conectat la telefon

 

Este clar ca se apropie perioada cu cele mai mari vanzari pentru producatorii de gadget-uri, ma refer la Black Friday si la sarbatorile de iarna, daca anul trecut doar Samsung si Sony aveau in ofertacel putin 2 modele fiecare, anul acesta avem ceasuri de la Huawei, Motorola,Alcatel si Apple si este de la sine inteles ca o sa avem parte de promotii la ele si poate o sa fim tentati sa le si cumparam.

 

Am avut noroc sa primesc un Motorola Moto 360 cadou in urma cu 7 luni si pot sa spun ca de atunci l-am folosit si testat in tot ceea ce tine de specificatii, posibilitati, am vazut avantajele si dezavantajele pe care le are.Pe scurt cateva idei pro si contra :

De ce imi place? 

Una functiile pe care le are utile sunt vibratia si mostrarea ID apelant ( asta o fac toate) cu siguranta nu pierzi nici un apel si in plus controlul pe care il poti avea asupra functiilor de reproductor muzica, camera si gps. Cred ca cel mai tare este funtia de GPS care este fantastica, odata setata adresa nu mai trebuie sa te uiti la telefon, ceasul iti arata tot.

 

De ce nu imi place?

Pentru ca bateria nu tine mai mult de 2 zile, pentru ca nu sunt impermeabile 100%, sunt inca delicate si pentru ca au o functie de pedometru si ritm cardiac care nu sunt de multe ori cele mai exacte, masoara pasii facuti cu masina 🙂 si imi arata o tensiune arteriala aproape de infart ( de vreo 4-5 ori) si s-a nimerit sa masor cu o bratara in acelasi moment si aveam o tensiune de aviator 🙂

Update : Apple a lansat noul ceas inteligent dupa ce am scris eu acest articol si ma simt acum dator sa-l introduc aici macar cu o poza. Sunt frumoase , inteligente si extraordinar de costisitoare , mai ales modelele care au finisaje mai deosebite , exemplu cel cu aur de 18K.

Ce puteti voi face? sa cercetati si sa vedeti ce este mai potrivit pentru voi , in momentul asta in care scriu folosesc o bratara de la Xiaomi Mi Band, care isi face treaba perfect, pedometru , somn , si vibrare pentru apeluri si mesaje plus funtie de smartlock pentru telefon si Chromebook, si toate acestea la doar 16 dolari ( 65 de ron) sio in plus bateria tine cam 20 de zile!

Dupa experienta mea as da puncte de la 0 la 100 pt 4 mari aspecte care trebuie luate neaparat in calcul cand vorbim de ceasuri inteligente comparate cu ceasurile mecanice bunicele. Notele mele sunt :

%

Fashion

%

Utilitate

%

Pret

%

Baterie

Voi ce parere aveti despre aceste ceasuri  ? Va doriti asa ceva ? Aveti deja unul sau nici prin cap nu va trece sa renuntati la ceasurile autentice mecanice ? Va astept la dialog !