image

Nu obisnuiesc eu sa scriu despre site-uri din Romania , dar dupa ce am vazut o stire despre sprijina.ro m-am gandit ca era si cazul sa apara ceva mai serios la noi in tara.

Crowdfunding-ul sau finanatarea coletiva , este deja un fenomen in USA si Occident , unde persoanele fizice , firmele sau fonduri de investitii doneaza si sustin cauze foarte diverse. Cele mai cunoscute sunt Kickstarter , Indiegogo sau GoFundMe . Kickstarter este dedicat mai mult produselor fizice si al inovatiilor iar GoFundMe sustine cauze personale , de la bolnavi de cancer si boli grave pana la mici afaceri de cartier , asociatii , ONG.

Sprijina.ro este proiectul personal al CEO din spatele Quickmobile.ro si este o plataforma dedicata tuturor romanilor , indiferent de proiectele pe care le aveti in minte sau deja incepute dar care mai au nevoie de finantare. O mare parte dintre romani nu doneaza deloc bani sau o fac fara sa stie unde ajung banii lor , iar firmele din Romania cu toate ca pot face donatii si sponsorizari de pana la 20% din impozitul pe profit , nu o fac iar banii merg direct la bugetul de stat unde de multe ori se pierd in itele birocratiei si al cheltuililor necontrolate.

Tocmai de aceea va scriu si eu si va rog sa donati si sa sustineti persoane si cauze care merita cu adevarat , mai ales ca o sa aveti un chip si un nume in minte cand stiti ca ati facut un lucru bun.

Am scris acest articol dupa o donatie facuta unui proiect din Alba , secretul-buncii.ro  , un proiect dedicat dulceturilor naturale , am fost contactat de catre persoana respensabila de proiect sa imi multumeasca pentru ajutorul oferit!

image

Cele mai multe cauze va ofera si recompense materiale pe care cu siguranta o sa le gasiti utile. Nu uita , daca ai posibilitate ajuta!