În România suntem undeva la 8,400,000 de persoane care intrăm zilnic de pe tabletă, PC sau telefon mobil pe Facebook, o facem pentru că vrem să citim știri, să vedem poze haioase sau să comunicăm cu cei dragi, poate urcăm o poza gen Duck Face sau doar spionăm prietenii și cunoscuții ( foarte mulți fac asta) dar trecând peste ceea ce facem fiecare pe Facebook un lucru pare sigur și exista studii care au demonstrat că în loc să fim bucuroși și fericiți, cea mai mare rețea de socializare nu face altceva decât să ne întristeze!

Urmărește-ne pe Facebook!

Suntem peste 1500 de persoane informate!

Butonul de mai sus este un test, după cele citite mai sus foarte puțini accesează link-ul sau dau like unei pagini, o reținere normală pe care toată lumea o are. Trecând peste testul cu butonul postarea se bazează in parte pe un studiu făcut din 2014 intitulat Computers in Human Behavior în care se arată ca nu utilizăm rețeaua de socializare pentru socializare, doar 9% dintre noi comunică in mod frecvent cu alte persoane, sunt excluse postările sau comentarii făcute la postări. În schimb cei mai multi utilizatori consumă doar conținut, de orice tip în mod pasiv iar acest lucru nu aduce nici bucurie, nici satisfacție. Studiile au arătat că in momentul în care facem click pe butonul de Log Out 79% dintre noi simțim că am pierdut timpul efectiv.

„Time is money” sau timpul înseamnă bani este unul dintre cele mai vechi și mai cunoscute fraze în lume. Pierdem timp, pierdem bani și chiar prieteni din lumea reală!

Profu'

Dar cea mai mare problemă nu este părerea de rău după ce părasim Facebook, consform unui studiu care o să apară complet doar în luna iunie, invidia prietenilor de pe Facebook duce la depresie, în mometul în care vedem statusuri pline de fericire, poze din locuri exotice sau momente fericite din viața altor familii și le comparăm cu trăirile noastre ne putem simții invidioși sau inferiori, frustrați sau depresivi, sentimente nu tocmai plăcute.

Și totuși continuăm să folosim Facebook, dar de ce o facem ? 

70% dintre noi accesăm zilnic Facebook cu toate că stim că nu este bine. Ce se întamplă în mintea noastră? O fecem pentru că tindem să credem că o dacă mai intrăm un pic si dăm scroll la 2-3 postări o să ne simtim din nou bine și așa intrăm într-un cerc vicos, on & on.

Partea bună este că dacă suntem conștienți de faptul că Facebook nu este locul pentru care trebuie să trăim și dacă avem grijă la activitatea noastră zilnică pe rețeaua de socializare suntem aproape în afara pericolului. Există și un mic exercițiu ușor de făcut de fiecare dintre noi, încercați să faceți 2-3 zile la muncă sau acasă același program cu momentele de Facebook incluse și după cele 3 zile renuțați complet la Facebook.  Concluzia o să vă surprindă, crește productivitatea și o să avem timp mai mult pentru soți, copii sau amici.