Xiaomi a avut in data de 25 februarie o zi mare la Barcelona unde a prezentat noul vârf de gamă de la marca chinezească. Într-un eveniment co-sponsorizat de Qualcomm, CEO Hugo Barra a prezentat noul model MI5. O să scriu un articol ceva mai lung despre MI5, mai lung decât cel pentru S7 pentru că în opinia mea aceste telefoane schimbă jocul pentru cei mari, aduc noutăți, nu mai copiază ca în trecut și fac telefoane cu  prețuri mai mici și specificații premium.

specificatii telefon mobil xiaomi redmi mi5 4gb de ram snapdragon 820

Am ales să încep cu poza de mai sus, cred că vedem într-o poză cam tot ce ar trebui să avem în anul 2016 pus pe un telefon care se vrea de top , aici mă refer la un procesor rapid , mai rapid, mini 4Gb de RAM și spațiu de stocare mare. Mi5 le are pe toate, are îm premieră noul Snapdragon 820 de la Qualcomm, are 128 de GB de spatiu de stocare de tip flash si 4GB de RAM de ultmă generație.

Al doilea factor important atunci când ne dorim un telefon cred că este prețul acestuia, în cazul Mi5 nu o să fie la fel de mare ca la S7 sau HTC M10 de exemplu iar specificațiile sunt chiar mai bune, mă repet- mai bune!

Înainte să vă povestesc mai multe despre telefon, da-ți play pe video, să vedeți ce forme frumoase si stilizate are noul Mi5

Ecran


Un ecran aproape fără margini găsim pe noul Mi5 cu o diagonală de 5.15 inch din cauza marginilor înguste avem impresia că ținem în mână un telefon de 5 inch. Secretul pentru un ecran cu luminozitate mare este cum faci să-l iluminezi din spate, Xiaomi a reușit să coboare consumul de baterie cu 17% în cazul retro iluminării dar să păstreze calitatea și claritatea ecranului în orice situație indiferent de locul unde ne aflam, la soare sau în interior.

Tehnologia 3D Touch a fost incorporată în telefon, ecranul este sensibil la modul în care atingem ecranul, o apăsare lunga deschide noi funții pentru aplicații sau shortcut-uri. De securitatea ecranului se ocupă Gorilla Glass cu versiunea 4, zic ei tare ca stânca!

Procesor


Mi5 este rapid, de 2x mai rapid decât orice telefon care vine echipat cu procesor Snapdragon 810, procesor care numai lent nu-l putem numi, sunt multe telefoane de top care-l folosesc și se mișcă foarte bine- din propie experiență vă vorbesc despre OnePlus 2 care are 810 v1.5- dar Mi5 este și mai rapid.Un alt lucru foarte important este consumul de energie al procesorului care a fost redus cu 50% față de predecesorul său, consumă mai puține resurse și promite că nu se incinge deloc.

O altă noutate este încorporarea UFS 2.0 – universal flash storage- care folosește o scriere de date diferită față de eMMC, modelul de memorie pe care îl folosesc 99% dintre telefoane. Noul tip de memorie flash este mai rapid cu 87% și vă puteți imagina cum se mișcă de rapid în general tot telefonul, care ajutat de cei 4GB de RAM model LPDDR4 este capabil să scoată în test Antutu 140.000 de puncte, nu are rost să-l compar, restul sunt departe…

Design


La acest capitol Xaomi nu au fost chiar cinstiți la începuturi, aveau un idol – Apple- și de acolo se inspirau ei fără perdea să zic așa, dar deja lucrurile stau altfel, au un număr mare de fani în toată lumea și nu mai merge să copiezi. Cu modelul Mi5 s-au pus serios pe treabă și au creat o minunăție de telefon, cu lini curbe, delicate. O noutate este spatele numit 3D ceramic, un aliaj de zirconiu nano-ceramic , care oferă o renitență sporită la frecare cu orice fel de materiale, este inclusiv mai dur decât oțelul în teste făcute deja de Xiaomi. Acest tip de spate ceramic îl avem doar pe versiunea de 128 Gb de memorie interna.

O alta noutate este butonul de HOME în frontal și este primul telefon cu senzor de amprentă plasat frontal- al doilea de la Xiaomi din 2. Per total un telefon frumos, cu detalii îngrijite și gândit după părerea mea pentru piețele de desfacere mai pretențioase , SUA sau EU.

Cameră


Camera la Mi5 este foarte bună în primul rând pentru că folosește noul senzor de la Sony IMX298 de 16MPX dar și pentru că au introdus tehnologia OIS de stabilizare pe 4 axe a imaginii, care ne permite să facem practic poze perfecte și când sârim coarda – GoPro folosește ceva asemănător.

Dar cel mai bine apreciați chiar voi din video ce face această tehnologie comparată cu camerele de pe Iphone 6

După cum spuneam mai sus și prețul influențează mult când ne dorim un telefon, nu pe toți la fel este clar dar 45% dintre noi punem pe primul loc acest aspect. Telefonul nu are dată de lansare pentru Europa ( nu oficial) dar se poate deja rezerva pe site-urile din China, eu recomand Aliexpress.com și un vânzător care plătește el pentru datoria vamală , totul pentru  unde deja mai mulți vânzători l-au expus la vânzare pentru 564$ sau in lei 2250 de lei. Eu am făcut deja o rezervă. sper să-l primesc cât mai repede că sunt tare nerăbdător!

Vă invit să cometați și să da-ți mai departe această postare, este important pentru noi!