Xiaomi a confirmat zvonurile despre lansarea unui terminal din catregoria celor ‘economice’ prin adaugarea unui nou model la linia Redmi. Pretul de vanzare al noului terminal : doar 90 de euro , foarte putin oameni biuni , pentru ca la caracteristicile pe care le are,  in Europa platim 200 pentru acelasi lucru.

 Noul terminal se numeste Redmi 2A si este o varianta a modelului Redmi cu specificatii inferioare este clar , dar in acelasi timp bunicele: ecran de 4.7 inch IPS , ecran HD 1280×720 si o grosime de 9.2 mm , contructie de plastic si carcase in culori diferite cu tonuri pastel.

Terminalul este capabil sa navigheze pe internet la viteza 4G si este una dintre surprizele telefonului , care suporta 2 SIM-uri dar nu este DSFA -dual sim full active – si merge 4G doar intr-un slot. Camera principala are 8 MPX cu FLASH LED iar cea frontala are 2MPX. Sub carcasa are un procesor Quad-Core de 1.5Ghz marca Leadcore , 1GB de RAM si 8GB de memorie interna , nu exista inca teste de benchmark pentru a vedea performantele telefonului comparate cu modele deja existente pe piata.

Modelul va fi lansat doar in China si se poate achizitiona de pe magazinele online de acolo , recomand Banggood.com am cumparat de mai multe ori deja d ela ei si s-au comportat exemplar, iar costurile de transport sunt mici pana in Romania , prin DHL doar 15-20 de dolari.