image

Buna , in trecut am mai avut un telefon de la Xiaomi si eram curios sa vad daca au mai avansat atat cu interfata cat si in calitate. 

M-am decis asupra unui terminal de nivel mediu de la marca chinezeasca care are doar laude pe internet , modelul Xiaomi Redmi 1S . Trebuia sa vad daca e adevarat ce se spune si dupa un search asa rapid am ales magazinul FOCALPRICE.COM unde am mai cumparat in trecut si totul a decurs perfect.

Despre telefon la prima impresie numai cand vezi cutia deja parca ai in fata unul din terminalele Samsung ( cineva s-a luat dupa cineva aici ) la deschiderea cutiei o surpriza placuta, telefonul ambalat bine si prima impresie este ca ai in mana un telefon bine construit , cu bateria pusa destul de greoi , are 163 de grame . Partea frontala foarte frumoasa si partea din spate o culoare usor diferita dar ca si minus raman usor urmele de la degete pe capacul din spate.

La prima pornire destul de simplu , te pune sa alegi limba  ,Romana este inclusa , se seteaza in 10 secunde si gata de drum . Interfata este MIUI V5 si  placut, merge lin . usor si intuitiv de folosit , totul asezat in ordine . 

Are disponibil si Magazin Play dar si MI Market de unde poti descarca programe doar daca ai cont de Google sau Xiaomi. 

Specificatiile technice sunt destul de bune cu ecran de 4.7 inch capacitiv IPS , cu o rezolutie de  1280 X 720 , interfata de utilizare MIUI V5 si un procesor Quad-Core la 1.6 Ghz marca Qualcomm Snapdragon 400 .

Are 8 gb de memorie interna  si din care utilizabili 5 dar se poate amplia memoria cu un card MicroSD de pana la 64 Gb. Memoria RAM este de 1GB , la utilizare normala nu sacadeaza si nu are nici un fel de lag telefonul , inclusiv jocuri. Restul sunt lucruri care nu lipsesc de la un smartphone in 2014 : GPS , Bluetooth 4.0 si o baterie de 2050mAh autonomie la uz moderat-intens o zi dar nu 24 de ore ci 15-16.

PRO

PRETUL – doar 150 de dolari sau 600 de ron .

CALITATEA– s-au folosit atat la ecran, procesor si componente doar parti de la fabricanti buni : Sharp , Qualcomm …

INTERFATA – de utilizare face toti banii , mai bine decat Android pur m-as risca sa spun

CONTRA 

GREUTATEA– destul de greu pe gustul meu , la 4.7 inch si 163 de grame nu este tocmai putin dar repet ce am mai spu deja , compenseaza restul cu plus.

Telefonul se poate achizitiona acum deja si in Romania de la EMAG.RO la un pret de 600 de ron si cu livrare relativ rapida am vazut 24 de ore sau 4-7 zile alteori , dar destul repede .

Eu l-am achizitionat de pe FOCALPRICE.COM la 149 de usd cu livrare gratis si timp de livrare si tranzit total de 17 zile , comandat pe 29 si livrat pe 16 octombrie. pret in China la schimb 518 ron. diferenta  este mica , dar daca doriti sa luati sialte gadget-uri cum am facut eu merita CHINA.